Мултимилиардерите от Google

Веднага след като напусна позицията на главен изпълнителен директор в интернет концерна Google, Ерик Шмид остави зад себе си и символичната заплата от един долар.

Като член на борда на директорите на същата компания сега той печели около 1,25 млн. долара. А при заминаването си бившият изпълнителен директор получи компенсация от 101 млн. долара (76,4 млн. евро).

Детайлите за пакета, който Google предоставя на Шмид миналата година след десетилетие начело на компанията, стават ясни сега, при подаването на документите на компанията пред американската комисия по ценни книжа и фондови борси (SEC).

През април 2011 г. Шмид предаде управлението на компанията на съоснователя Лари Пейдж и стана член на борда на директорите. Малко преди това получи акции и опции за акции в размер на почти 94 млн. долара.

Останалата част от възнаграждението се състои от една заплата в размер на 973 500 долара, бонус от шест милиона долара и бонуси на обща стойност почти 264 000 долара.

В позицията си на главен изпълнителен директор Пейдж пък е получил символична заплата от един долар. Както Пейдж, така и Шмид обаче са мултимилиардери

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини