Шът… тихо ! Внимавайте ! Петък 13-и е !

Тази година е доста необикновена. Тя е втората от началото на ХХI век с три фатални петъка - януари, април и юли. Най-знаменателният обаче е априлският, защото съвпада с Разпети петък - деня, в който издъхва на кръста Исус Христос. Мнозина считат знамението за доста апокалиптично. Според нумеролога Ели Маринова няма поводи за притеснения - и все пак трябва да си имаме едно наум. "Добре е да се съобразим с факта, че сборът от 13 (1+3) е 4. Това е числото, което се свързва с четирите посоки на света, с четирите стени на дома, но и с четирите рамене на кръста, на който е разпнат Христос", отбеляза Маринова. Тя посъветва на този "специален" Разпети петък, вместо да изпадаме в паника, просто да се съобразим с изискванията на времето - края на великденските пости. "Би било добре да се държим подобаващо, да говорим тихо, с уважение и преклонение пред Христовата жертва.
Никой не трябва да вика да пее или да се отдава на каквото и да е веселие", призова към смирение нумероложката.

Сборът от всички цифри на днешния ден (13.04.2012) отново дава тринайсетка. 2012 година като цяло е доста важна за хората. Ще се случат много лоши неща - потопи, земетресения, катарзиси и кризи, които ще обхванат света.
Българската народна митология смята петъка за лош ден, а Велики петък за един от 12-те лоши петъци срещу големите календарни празници, тачени за предпазване от болести, градушка и смърт. Такива дни са петъците срещу Водици, Трифоновден, Тодоровден, Среднопостница, Великден, Русаля, Петровден, Голяма Богородица, Кръстовден, Димитровден, Коледа, Сурваки.
"Това е време на строг пост и въздържание от секс. Смята се, че децата, родени или заченати в петък, са нещастни и болнави. През тези дни е забранено на жените да работят с вълна - да предат, плетат, тъчат или шият, да си мият косите, а на мъжете - да се бръснат.
 Ако не блъскаме вратите,  ако поне днес си спестим силната и твърде весела музика, ще успеем да спазим изискванията и на невидимия свят", вярва Ели Маринова. Според историците фобията идва още от библейски времена. Поверието тръгнало от онзи момент, в който Юда пристигнал на тайната вечеря тринадесети. Оттогава хора в тази численост се наричат дяволска дузина. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини