Кувьоз от най-висок клас получи родилно отделение в Деня на родилната помощ

Изображение 1 от 2

    Кувьоз „Дрегер“ от най-висок клас получи за днешния си празник родилното отделение на Първомайската болница. Той е специален подарък от спонсор, пожелал анонимност.

    Завеждащият отделението д-р Добрин Кръстев обясни, че заради увеличаването на ражданията с цезарово сечение през последните години, се е увеличила и необходимостта от ползването на такава техника. И досега те са разполагали с кувьоз, но новият е с датчици, които следят състоянеито на новороденото. До сега показателите са следени от акушерка. Средно между 40 и 50 бебета на година минават през кувьоз.

    С празнична литургия започна традиционното честване на Бабинден в отделението. Родилката Деметра Начева изми ръцето на д-р Кръстев и раздаде по традиция кърпи на екипа. На тържеството дойдоха кметът на общината Ангел Папазов, управителят на МБАЛ – Първомай Румяна Бойлова, лекари и служители.

    Теодора Кирякова

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ко
      Коко
      35 0
      12:49, 21 яну 2019
      Господ здраве да дава на човека и цялото му семейство нека да има повече хора като него .
    • 2
      Бт
      БТ
      34 -1
      13:47, 21 яну 2019
      Да е жива и здрава прокуристката на фирма Първомай БТ подарила кювоза на родилно отделение в МБАЛ Първомай.
    • 3
      Ем
      Емил Николов
      20 0
      20:07, 21 яну 2019
      Честит да им е празника ! Желая им винаги здраве , на целия колектив !!! С благодарност !
    • 4
      68
      681
      34 -1
      20:13, 21 яну 2019
      Честит бабин ден на Д-р Кръстев на лекарите и акушерките от АГО в болницата ни!
      От дистанцията на времето си даваме сметка, че запомняме само значимите събития в живота си и без съмнение, най-важното от тях е раждането на децата ни. Не можем да не запомним и да не сме признателни на лекарите и акушерките ,помагащи ни в този момент. Те първи поемат най-скъпото ни същество в ръцете си и изричат най-вълнуващите думи за всяка жена: „Честито, вие станахте майка!“ Днес е ден на хората даряващи живот, които може би празнуват, но отново са на своя пост, защото и в делник, и в празник се раждат бебета, и те трябва да ги посрещнат.
      Честит празник на Д-р Кръстев!
      Прекланям се пред Вашия професионализъм и се гордея, че раждах при вас. Вие сте пример за човек, който следва своя път неотклонно и проницателно, защото има важната мисия да помага този свят да се обновява и да бъде вечно млад. Мисия, наречена „нов живот“ !
    Последни новини