Първомайци се присъединиха към протеста срещу скъпите горива в Пловдив

Изображение 1 от 2

    В Първомай протестно шествие срещу скъпите горива не бе организирано, но гражданите, които имаха желанието и времето да го направят попълниха автоколоната в Пловдив.

    Анастасия Ганева разказва за личните си емоции и преживявания: Исках да се организираме по-голяма група хора, но във фейсбук никой не откликна на поканата ми. На място видях, че има и други първомайци – не бяха много, но бяха все млади хора.“

    Анастасия разказва, че огромна колона коли е тръгнала по булевардите „България“, „6 септември“ и „Дунав“, а след това се е отправила по Карловско шосе за блокада на автомагистрала „Тракия“. Там шествието е било спряно от полицията. Към пловдивчани са се присъединили и протестиращите от Пазарджик.

    „Беше много емоционално да видиш колко хора са се събудили, разказва още първомайката.“ Снимах и плачех от вълнение.“

    Над 1000 автомобила са участвали в протеста в Пловдив, според местни медии, а центърът на града е бил блокиран за повече от 2 часа. Протестиращите срещу цените на горивата подкрепиха и майките на болни деца и други каузи, породени от арогантното поведение на управляващите.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ур
      Урко
      14 -10
      09:33, 12 ное 2018
      Всеки се барнал кола да кара. Ми няма да карате. Ходете пеш, карайте колело.
      По-малко коли, по-добре.
    • 2
      Пи
      ПИТАГОР
      9 -8
      10:40, 12 ное 2018
      Точно така урко хубаво го каза яз шъ добавя напускайте къщато идете в гурътъ и живейте на дърветата от маймуни сме тръгнали и маймуни жъ станем дажи сме станали. Свърши веке кото и да се напрай българия няма да пребъди с кратуни като нас. България е умрял труп веке сига следва разложението и не жъ сме свидетели на тия тъжни времена.
    • 3
      Лу
      Лудото Коле
      12 -6
      10:51, 12 ное 2018
      Пърумайци какво ги интересува цената на горивата и скъп ли е жуотя като цяло?!
      В село Първомай живота си върви, бавно и спокойно, и на никой не му дреме, всеки се е скътал. Пък и наведена глава - сабя не я сече (стара османска поговорка).
    • 4
      Лу
      ЛУДА МАРА
      18 0
      12:16, 12 ное 2018
      Руждито уволнен
    • 5
      Пе
      пешеходец
      0 -2
      19:28, 12 ное 2018
      От -Кой?

    Още новини

    Последни новини